Körözött, oasupp ja pörkölt - maitsvad road Ungari köögist

Tallinna Rahvaülikool jätkab eestlaste sugulasrahva köögi tutvustamist! Seekordsel Ungari köögi koolitusel valmistame körözötti, oasuppi ja pörkölti. Esimene on tuntud leivamääre, teine aga rohelistest türgi oa kauntest valmistatud lihata supp, mida Ungaris laialdaselt teatakse ja armastatakse. Suppi keedetakse pigem suvel ja kombe kohaselt süüakse pooljahedalt, kuid loomulikult sobib see valmistamiseks ka eestimaisel kevadtalvel.
03.05.2021
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool
Körözött, oasupp ja pörkölt - maitsvad road Ungari köögist 32,00 €

Pörkölt on tuntud kui tüüpiline Ungari toit. See on tummine, eeskätt loomalihast valmistatud lihakaste, mis valmib mitu tundi. Pörkölti kõrvale sobib süüa klimpe. Ungari klimbid pole siiski need meie kanalihasupist teada-tuntud, vaid hoopis oaterasuurused ussilaadsed klimbikesed, mis asendavad makarone või kartulit. Pörkölti kõrvale teeme särtsaka äädikase kurgisalati sibulaga.

Kursusel osalenu saab ülevaate kolmest Ungari tuntud toidust ning oskab neid iseseisvalt valmistada.