Küpsetame karjala pirukaid

Karjala pirukas on Karjala piirkonnast pärit traditsiooniline, pealt katteta täidisega pirukas. Pirukad valmistatakse traditsiooniliselt rukkijahust ja täidetakse kartuli-, tatra- või odratangupudruga. Hilisemal ajal on tavaline ka riisipudrust täidis. Tänapäeval on pirukad enam levinud Soomes, kuid oma kindel austajaskond on neil mujalgi. Ka Eestis on karjala pirukad teatud-tuntud ning koolitusel avanebki hea võimalus õppida neid ise küpsetama. Põhja-Udmurtiast pärit õpetaja Ljudmilla on lapsepõlvest alates karjala pirukaid valmistanud ning koolitusel õpetab ta valmistama tainast ning erinevaid täidiseid. Pirukad on maitsvad ja sobivad nii hommikusöögiks kui mõnusaks vahepalaks. Tule õpi valmistama päris ehtsaid karjala pirukaid!
27.11.2021
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool
Küpsetame karjala pirukaid 33,00 €