Valmistame pelmeene. I grupp

Pelmeenid on oma nimetuse saanud udmurdi ja komi keeltest (пель – kõrv, нянь – leib). Eesti keeles võiksime siis öelda kõrvakujuline leib. Ehkki pelmeenitaolisi toitusid leidub mitmetel maailma rahvastel, viitab nimi sellele, kust pelmeenid pärinevad. Pelmeenid ja nende sugulased on levinud üle kogu maailma.
02.10.2021
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool
Valmistame pelmeene 33,00 €

Suurepärasele maitsele lisaks on pelmeenid ka hästi toitvad ja on seetõttu nii suurte kui väikeste lemmikuteks. Muidugi mängib siin oma osa ka pelmeenide lihtne ja kiire valmistamisviis, kättesaadavus kauplustest ja mugavus neid säilitada. Kuid kodused, käsitsi valmistatud pelmeenid on kordi maitsvamad poes müüdavatest. Proovige vaid kasvõi korra ise pelmeene valmistada ja sellest võib saada teie pere hobi.

Pelmeenide täidiseid on erinevaid, näiteks:

-      lihast,

-      kartulist,

-      seentest,

-      kodujuustust,

-      kapsast jne.

Töötoas valmistame pelmeene Ljudmila näpunäidete ja retseptide järgi. Teeme, sööme ja võtame kojugi kaasa.