Kuklid, sepikud, karaskid, II grupp

Kui värske kukli ja pehme karaski isu peale tuleb, siis peab hea retsept ja õiged toorained lähedalt võtta olema. Tutvustame ja kasutame jahusid, mis on nisu- ja rukkijahu kõrval varju jäänud: sepiku-, odra ja maisijahu, ning valmistame täidisega krõbeda koorikuga kuklid, rullsepiku, supikuklid, kardemonikuklid ja maisikaraski. Kõige selle varjus maandame sügisstressi ja tegeleme tainateraapiaga.
11.11.2020 17:30 - 11.11.2020 20:30
Tallinna Rahvaülikool
Estonia pst 5a, I korruse õppeköök
Kuklid, sepikud, karaskid, II grupp 36,00 €
Kohad on täis

Koolituse käigus valmistame:

  • Täidisega rullsepik – pärmiga kergitatud tainas valmib suures osas sepikujahust, täidiseks kasutame sulatatud või toorjuustu ja sobivaid lisandeid ning ürte ja riivjuustu. Kergitame tainast, rullime lahti ja uuesti juba koos täidisega kokku. Samuti õpime, kuidas saab sepikule krõbeda kooriku.
  • Supikuklid – siin saad nutikalt ära kasutada mis tahes järelejäänud supi, kui selle püreeks töötled. Või ostad mõne valmis püreesupi ja otsustad eri maitsega variante proovides, milline sulle kõige enam meele järele on.
  • Krõbeda koorikuga kuklid – õpime valmistama suuri pehmeid, seest õhumullidega ja samas pealt oivaliselt krõbedaid kukleid. Tainas kasutame nisu- ja sepikujahu.
  • Maisikarask – tänu maisijahule on see kenasti kuldkollane, õrnalt magusapoolse mekiga ja isegi natuke õhuline. Maitseb suurepäraselt nii ahjusoojalt kui ka jahtunult, nii moosiga kui ka soolaka võiga.
  • Ullapullad ehk võisilmakuklid – õpime, kuidas kõige lihtsamalt valmistada ülimaitsvaid kardemonikukleid.

Kuklitele määrimiseks valmistame Saksamaal väga levinud leivakatte obazda kahes versioonis.

Koolituse läbinu:

  • teab sepiku-, odra ja maisijahu kasutamise võimalusi
  • oskab valmistada pärmiga kergitatud tainast kuklite küpsetamiseks
  • tunneb rullsepiku, maisikaraski, supikuklite, kardemonikuklite ja krõbeda koorikuga kuklite valmistamise võimalusi ja etappe.