Kuninglik lõhe - Tiina Lebane

Lõhe on räime kõrval kõige ostetum kala Eestis. Mis on väga hea, sest lõhe pakub meile kasulikke asendamatuid oomega-3-rasvhappeid, mida organism ise ei ole võimeline tootma. Enamasti kasutame hinnalist kala soolamiseks ja ahjus küpsetamiseks. Koolitusel õpimegi selgeks ühe klassikalise ja ühe veidi teistmoodi soolamisviisi, valmistame lõhet pannil ja küpsetame väga madalal kuumusel ahjus.
23.10.2019 - 23.10.2019
Tallinna Rahvaülikool
Estonia pst 5a, I korruse õppeköök
Kuninglik lõhe 40,00 €
Kohad on täis
Lõhetöötoa menüüs on: 1. kiirsoolalõhe õliga – kalameeste retsepti järgi valmistatud õrnsoolalõheviilusid võib süüa juba 1–2 tunni pärast; 2. kirsoolalõhe mustikatega – siin soolame terve filee, lisame mustikaid ja peagi on kauni lisavärvi saanud kala söömiseks valmis. Sobib muide imehästi jõululauale! 3. pannilõhe – pannil valmivad lõhetükid kiiresti ja ei teki ka ohtu kala ära kuivatada. Kõrvale valmistame klassikalise võikastme sidruni ja küüslauguga ning tulemuseks on ehtne gurmee! 4. madalal ahjukuumusel küpsenud lõhe – teeme selgeks sellise küpsetusviisi rusikareegli ehk seose kala kaalu, ahju kuumuse ja küpsetamisaja vahel ning tõenäoliselt ei küpseta te enam kunagi väärt lõhet üle. Koolituse läbinu on osalenud menüüs olevate toitude valmistamise protsessis ja on tutvunud selleks vajalike oskustega.