Lihavõttetoidud

Traditsiooniliselt lõpeb lihavõttepühadega pikk paast ning koos tärkava loodusega saame rõõmustada ka oma maitsemeeli ja kõhtu. Kevadisele ajale kohaselt püsime kergemal toiduvalikul ning valmistame road kanast, kohupiimast, puuviljadest-marjadest ja isegi kastanist. Täidetud munad valmistame aga sootuks uues võtmes.
31.03.2022
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool
Lihavõttetoidud 44,00 €
Registreerimine on hetkel suletud

Kanafilee Valencia moodi – Valencia on Hispaania piirkond, mis on kuulus oma apelsinide poolest. Selles roas ongi ainult kaks peategelast – kana ja apelsinid, kõik muu aitab maitsed kokku siduda.

Kastanisupp – Eestis kasvav kastanipuu on hobukastan, mille viljad süüa ei kõlba. Seetõttu tuleb kastanite järele minna siiski poodi ja osta näiteks Euroopas kasvava pöögiliste sugukonda kuuluva hariliku kastani vilju. Kastan sisaldab isegi rohkem tärklist kui kartul, aga ka ka rohkelt süsivesikulisi kiudaineid ja kergesti omastatavaid valke. Poolkuivatatud praetud kastanitest valmistatud supp on koos lisandite – apelsini, hapukoore ja roseepipraga tõeline pühaderoog! 

Suur kohupiimakorp ploomidega – pärmitainaga kohupiimakorbid on lihavõttepühade klassika. Valmistame ühe suure vormikorbi, millele anname mahlasust ploomide või mõne muu puuviljaga.

Rullbiskviit kohupiima-ananassitäidisega – see on eriliselt õhuline ja õrn rullbiskviit, mida on hea niisama süüa, ent kasutada ka vene köögist tuntud magustoidu šarloti valmistamiseks. Õpime rullbiskviidi küpsetamist, täitmist ja rulli keeramist.

 „Täidetud munad“ valmistame lastele ja küllap ka suurtele rõõmuks hoopis üllatusmunadest! Täidiseks kohupiima-valge šokolaadivaht ja aprikoosipoolik, nii et muna nagu muna ikka.