Sügisannid hoidisteks - Tiina Lebane

Sügisel, kui annid uputavad nii aias kui ka metsas, on Eesti kodudes kiire hoidistamisaeg. Küllap on meil kõigil läbiproovitud lemmikuid ja perekonna aardeid, ent kes kordki on mõne moosi või salati kokku keetnud, see jahib alati ka uusi ja huvitavaid ideid.
21.09.2019 11:00 - 21.09.2019 14:00
Tallinna Rahvaülikool
Estonia pst 5a, I korruse õppeköök
Sügisannid hoidisteks 34,00 €
Registreerimine on hetkel suletud
Koolitusel valmistame koos 3 hoidist: Ahjumoos – kasutame kodumaiseid tooteid: koduaia õunu ja piparmünti, Saaremaa pohli ja õunaäädikat. Ahjumoos sobib eriti hästi liha- ja vormiroogade lisandiks ning igasuguste pannkookide peale, aga ka vrappidele maitseandjaks ja muidugi lihtsalt saiaga söömiseks. Õunaketšup – see on mitte tomatipunane, vaid õunakuldne ketšup, kuhu sobib hästi kasutada ka puu otsast maha kukkunud ja plekilised ubinad. Omavalmistatud õunaketšup, mille koostis on sulle teada, on tervislik ja maitsvamgi lisand kui poetoode. Pealegi säilib jahedas mitu kuud. Ehtne Ungari letšo – see on hoidis, mis võiks olla koduste baashoidiste nimekirjas üsna eesotsas. Kasutame ikka ainult eestimaiseid tomateid, paprikaid ja sibulaid ning ühtlasi õpime, kuidas ungarlased letšot toiduks kasutavad ja milliste roogade valmistamisel selle hoidise olemasolu meile abiks on. Koolituse läbinu on osalenud menüüs olevate hoidiste valmistamise protsessis ja on tutvunud selleks vajalike oskustega. Palume koolitusele tulijatel võtta kaasa 3 x kuni 300 ml purki.