Vahakanga valmistamise õpituba

Vahakangast (ka vahariie, meekangas või nakkeriie) kasutakse toidukile või fooliumi asemel toidu säilitamiseks.  100% orgaanilisel mesilasvahal on antibakteriaalsed omadused ning vahakangas on hingav. Üks vahakangas kestab kuni 100 kasutuskorda ehk umbes aasta, peale seda võib kanga uuesti vahatada või hoopis komposti panna.
26.04.2023 17:30
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool, Estonia pst 5a
Vahakanga õpituba 10,00 €
Registreerimine on hetkel suletud

Vahakanga valmistamise õpitoas teeb iga osaleja endale 2-3 vahakanga tükikest (suurusega 20x20cm või 30x30cm), mis on kätesoojusega mõnusasti vormuv, mugav sättida kaaneks kaaneks kaussidele ja taldrikutele, et kaitsta toitu ärakuivamise eest. Samuti võib vahakanga sisse pakkida võileivad või snäkid. Ka leivaküpsetajad armastavad vahakangast, sest selles ei teki leivale koorikut ja leib säilib kauem pehme.