Vallatud vastlakuklid

Vastlad on kristlikus kirikukalendris ja eesti rahvakalendris tuhkapäevale eelnev päev ehk viimane päev enne ülestõusmispühadele eelnevat varakevadist seitsmenädalast suurt paastu. Paastuajal on keelatud lõbustused ja rammus toit, seega kasutati vastlapäeva, et enne paastu viimast korda korralikult pidutseda ja süüa. Eesti traditsiooniline vastlatoit on herne- või oasupp ja seajalad, ja eriliselt populaarsed on muidugi vastlakuklid. Küpsetis valmistatakse pärmitainast ja kaunistatakse vahukoorega. Mitmel pool kasutatakse kuklites kardemoni, martsipani, mandlipuru või vaniljekreemi.
22.02.2022
Tallinna Rahvaülikool
Tallinna Rahvaülikool
vallatud vastlakuklid 36,00 €
Registreerimine on hetkel suletud

Aliidega koos teeme nii tavalise kui kardemoniga maitsestatud pärmitaina, millest valmivad pehmed ja maitsvad kuklid. Neist osad täidame moosiga, osad jäävad klassikalisel kujul nautimiseks. Pähe saavad kuklid magusad vahukooremütsid. Hõissa, vastlad!

Kursusel osalenu oskab küpsetada vastlakukleid.